Utrecht
06 39 35 1662
contact@meriamverhoef.nl

Workshop Uit je hoofd…

...in je lijf

Zwaar op de maag liggen. Een last op je schouders dragen. Veel van onze spreekwoorden leggen een verband tussen onze geestelijke gesteldheid en ons lichaam. Toch zitten veel mensen in het dagelijks leven in hun hoofd en negeren ze vaak de signalen die hun lichaam geeft. In deze workshop leer je opmerkzaam te zijn, naar wat je lichaam je wil zeggen. Door hiernaar te leren luisteren zal je eerder kunnen voelen wanneer iets goed voor je is of wanneer je een grens over gaat.

Wil jij

  • leven in verbinding
  • voelen hoe het is om in het NU te leven
  • ervaren hoe belangrijk je houding is voor je gemoedstoestand
  • horen wat je steeds tegen jezelf zegt
  • ondervinden hoe makkelijk het is om even stil te staan
  • vertragen en daarvan genieten
  • leren luisteren naar de signalen die je lijf je geeft zodat je met meer plezier en minder 'moeten' kunt leven?
Dan is de workshop Uit je hoofd, in je lijf echt iets voor jou.

Het resultaat

In deze workshop geef ik een scala aan oefeningen en praktische tips mee. Ieder gaat naar huis met die ervaring die het meest bij haar aansloeg. Door de laagdrempelige oefeningen ontstaat er bewustwording dat het best makkelijk is om af en toe even stil te staan bij wat voor jou belangrijk is en dat energie opladen een korte tijdsinvestering is met een groot resultaat. En door dat stil staan leer je jezelf beter kennen en de signalen oppikken wanneer je over je eigen grenzen heen gaat, zodat je tijdig kan bijsturen. Maar het allerbelangrijkste... je zal verdieping ervaren in alles wat je doet. Je zal meer in verbinding met jezelf leven. hierdoor kan je ook meer verbinding met anderen aan gaan. Je zal meer rust ervaren waardoor je gaat ontdekken dat de mooiste dingen in het leven vaak heel dicht bij en bereikbaar zijn.

Waarom

Ik ben deze workshop ooit begonnen omdat ik als geen ander weet hoe het is om in je hoofd te leven. Tot mijn 25e heb ik eigenlijk niets anders gedaan, en dat was prima. Ik had het dan ook lekker voor elkaar. Een goeie baan met auto, een relatie, een eigen huis. En toch voelde ik een leegte . Ik was onrustig. Ik miste de verdieping, had het gevoel dat ik maar half leefde en dat ik altijd iets miste en ben op onderzoek uit gegaan. Sindsdien heb ik veel cursussen, trainingen, opleidingen gedaan en heb ik ervaren wat het mij bracht toen ik naar m’n lijf ging luisteren. Ik ging meer in verbinding leven. In verbinding met mezelf en met anderen. Dat leverde me de verdieping op. Ik ervaar nu meer echt contact. Ik voel beter aan wanneer ik mijn eigen grenzen over ga zoveel qua werkdruk als op het gebied van emoties. Ik neem vaker een time out. Hoef niet meer alles te beleven of mee te maken omdat ik anders het gevoel heb dat ik iets mis, maar doe eerder wat op dat moment goed voelt voor mij. Dat heeft mij zoveel gebracht dat ik dat graag met anderen deel.

Afhankelijk van de behoefte of beschikbare tijd pas ik deze workshop aan. De basis is altijd bewust worden van je lijf zodat je op tijd kunt bijsturen als dat nodig is. Hieronder enkele reacties op de diverse variaties van de workshop.

Half uur tijdens ‘de week van de werkstress'

Tijdens deze korte interactieve workshop konden de deelnemers ervaren hoe je op een eenvoudige manier af en toe kunt inchecken bij je zelf om je bewust te worden van je stressniveau. En ze konden aan den lijve ondervinden wat multitasken met je doet.

Tijdens de workshop kwam ik er al snel achter dat ik meer toe moet geven aan mijn gevoelens en ik ze niet weg moet stoppen maar moet accepteren als ze er op een bepaald moment zijn. Op de momenten dat ik nu stress ervaar kan ik door de tips van Meriam sneller rust vinden in mijn hoofd. De manier waarop Meriam dingen uitlegt vind ik erg prettig, er hangt een relaxte sfeer tijdens de sessie. Ik kan de workshops van Meriam zeker aanraden!

Lotte Bosschieter

Workshop Uit je hoofd, Meriam Verhoef, workshop, training, mindfulness, mindful, stress
Uit je hoofd, in je lijf workshop van 2 uur
Tijdens deze workshop worden veel oefeningen gedaan en tools aangereikt om in het dagelijks leven op een eenvoudige manier te ervaren hoe het met je gaat en momentjes van rust in je leven te creëren. Zeer waardevol voor iedereen die op een plezierige manier wil werken aan een bewuster en energiek leven.
Wat een fijne workshop met echt even aandacht voor jezelf. Wat was het goed om stil te staan bij wat het lijf zegt en te merken hoe je met aandacht betere resultaten behaalt. Ik deed deze workshop op mijn eigen verjaardag en dat was het beste cadeau dat er was!

Jojanneke

Meriam Verhoef, workshop Uit je hoofd in je lijf, stress, mindful

Uit je hoofd, in je lijf workshop voor ouders

Wie heeft er nu meer stress en minder tijd dan jonge ouders? Tijdens deze workshop kregen zij handvaten om eenvoudig en met weinig tijdsinvestering toch ruimte voor zichzelf te maken.

Wat is dit fijn. Samen met anderen kijken wat gedachten met je doen. Momentjes voor jezelf creëren door eenvoudige oefeningen. Meriam deed het zo relaxed! Door de interactiviteit waren de oefeningen leuk en effectief. Ik ga vandaag gelijk het geleerde toegepast.

Vera Hagen

Uit je hoofd, in je lijf workshop voor werkzoekenden

In deze workshop de deelnemers laten ervaren dat je houding en wat je zegt tegen jezelf veel doen met hoe je je voelt. En daar kan je dus zelf iets aan veranderen. Hoe fijn is het als je je daar bewust van wordt?

Ik wil je nogmaals hartelijk danken voor je workshop afgelopen Werkcafé Live in Zeist. Alle feedback die ik heb ontvangen was unaniem positief!  Eelco Tijnagel

Ik kom graag met je in contact.

Wil je een in-company workshop bespreken of een oriënterend gesprek neem hieronder contact op.