Utrecht
06 39 35 1662
contact@meriamverhoef.nl

Laat je uitdagen! Of laat je je leiden door angst?

Laat je uitdagen! Of laat je je leiden door angst?

uitdaging, mindseet, Meriam Verhoef, coach, utrecht

Deze week kwam ik met het thema uitdagen in aanraking.

Ik sprak met een vriendin over haar dochter die op een school zat met een, voor haar, te laag niveau. Het gevolg was dat zij zich verveelde, geen aansluiting vond met medescholieren en zich erg ongelukkig voelde. Sinds kort is ze naar een school, passend bij haar niveau gegaan en ze voelt zich daar als een vis in het water, gaat met plezier naar school, heeft vriendinnetjes en is happy. Dat doet het dus met een kind als het wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Gek genoeg verdwijnt bij veel volwassenen die behoefte om zichzelf uit te dagen. Ik kom zoveel mensen tegen die in een situatie zitten waar ze niet gelukkig zijn, maar die niet de stap nemen om zichzelf uit te dagen. En dat kan dan van alles zijn. Een saaie baan, inspiratieloze werkomgeving, bekneld door het verdriet over het verleden, een uitzichtloze relatie. Mensen blijven zich vaak bewegen in een situatie waar ze zich niet gelukkig voelen en waar ze zich niet kunnen ontplooien.

De grootste drijfveer daarachter is meestal angst. Je weet wat je hebt en ook al word je daar niet gelukkig van, je weet nooit wat je krijgt. Wat als ik het toch niet kan, wat ga ik tegenkomen als ik…., ben ik het wel waard om…. Veelal gevoed door beperkende overtuigingen die we over onszelf hebben.

Een kind staat daar veel nieuwsgieriger in en is minder angstig voor de gevolgen. En dan zie je dat als een kind een stap zet (geholpen door de ouders) en de uitdaging zoekt in plaats van het comfort van de huidige situatie, er opeens veel ruimte ontstaat voor ontwikkeling. Een kind valt, staat weer op en gaat meestal lachend verder. En daarna valt het nog een keer, en gaat weer verder. Niet bang om fouten te maken, en nieuwsgierig genoeg om te leren.

Het is die open en nieuwsgierige houding die ook volwassenen kan helpen om de stap te maken die ze spannend vinden. En natuurlijk zijn er bij volwassenen vaak grotere consequenties aan het aangaan van je uitdaging verbonden. Maar denk je eens in wat het je zou kunnen opleveren als je het leven gaat leven waar je energie van krijgt! Als je met open vizier de stappen gaat maken die jou laten groeien in plaats van remmen in je ontwikkeling. Hoe gaaf zou dat zijn! Is het spannend? Ja zeker! Maar laat je niet tegen houden door je angst om te veranderen.uitdagen, uitdaging, angst, leven, coach, meriam, training, Utrecht, Meriam Verhoef

Een kind wordt gestimuleerd door haar ouders, die laten de mogelijkheden zien en begeleiden haar in de stappen die ze zet. Jij kan je laten begeleiden door een coach. Iemand die je jouw potentie laat ontdekken en die jou begeleidt en af en toe een liefdevolle schop onder je kont geeft zodat jij jouw leven ten volle kan leven.

Ik wil dat graag voor jou doen. Ik gun het jou.

Meriam, life, coach, coaching, Utrecht

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *