Utrecht
06 39 35 1662
contact@meriamverhoef.nl

Gelukkig met keuzes

Meriam Verhoef, coach, trainer, coaching training, Utrecht, Mindfulness, kuezes, Mindful RunOns leven bestaat uit het maken van keuzes. Beslissen of je vandaag of morgen gaat sporten, kiezen of we vanavond voor gezond eten gaan of voor een snelle hap, kiezen hoe je tegen een bepaalde situatie aankijkt. Soms kan het ook gaan om grote keuzes, die je leven beïnvloeden, bijvoorbeeld of je dat huis wel of niet zal kopen, of je wel of niet die nieuwe baan zal accepteren, of je wel of niet een punt achter je relatie wilt zetten, etc.

Jouw keuzes beïnvloeden je geluksgevoel

Als je namelijk weet dat je keuzes hebt, dan kan je vrijheid ervaren. Je weet dan dat je zelf in de hand hebt waar je voor gaat kiezen. En het gevoel van vrijheid maakt ons gelukkig.
En ook hoe we kijken naar situaties uit het verleden is een keuze. Hoe we deze situaties beoordelen, en hoe we kiezen of deze situatie nog van invloed is op ons handelen nu.

Er is altijd een andere keuze, geen keuze maken is ook een keuze

Het is altijd mogelijk een andere keuze te maken. Soms zitten we vast omdat we denken geen keuze te hebben. Vaak zitten we vast omdat we maar op 1 manier naar de situatie kijken. Als je leert op een andere manier naar de situatie te kijken, zul je opmerken dat er vaak meerdere oplossingen en keuzemogelijkheden beschikbaar zijn. Dus als je denkt vast te zitten, hoef je vaak alleen van perspectief te veranderen. Kijk eens met de blik van een ander naar jouw situatie

We zitten soms ook vast omdat we denken dat we nu de juiste keuze moeten maken en geen fouten mogen maken. Maar van wie mag je geen fouten maken? Van jezelf?

En bedenk dat als je ervoor kiest om vandaag alles positief te bekijken, sommige problemen als vanzelf een oplossing aangereikt krijgen. Net als bij het veranderen van perspectief kan het veranderen van met welke gemoedstoestand je naar een situatie kijkt ook al helpen in het maken van keuzes.

Hoewel iemand ze zelf niet ziet, zijn er altijd meer keuzes, zeker als je wat verder in de toekomst kijkt, kaders ruimer neemt en vooronderstellingen loslaat.

Herken ’t verschil tussen ’n keuze vanuit je hart of vanuit je angst.

Onthoud dat wat het meeste angst oproept, vaak in contact staat met je hoogste drijfveer. Dus dat je kriebels in je buik hebt als je gekozen hebt is geen leidraad voor of de beslissing goed of niet goed is. Dat is hoogstens het gevoel dat je het spannend vindt, of een gevoel van opwinding.

Wat voel je als je je keuze aan een vriend vertelt? Wat merkt die vriend aan jou? Dat zijn de signalen. Word je enthousiast? Gaan je ogen glimmen? Krijg je er een warm gevoel bij? Dan heb je de juiste keuze gemaakt.

Wil je dat ik samen met jou kijk naar de keuzemogelijkheden die jij hebt? Neem contact op voor een afspraak.