Utrecht
06 39 35 1662
contact@meriamverhoef.nl

Educatieve films

EEN VEELZIJDIG PROJECT

.

.

Educatieve films

.
.

De opdracht

Ontwikkel korte educatieve films voor vrijwilligers in verzorgingshuizen. Door een terugtrekkende overheid en de zwaardere indicatie van de bewoners, verandert het werk van de vrijwilligers. Met deze films willen we de vrijwilligers op een laagdrempelige manier bereiken en hen zo inspiratie geven om hun werk nóg beter te doen.

Er zijn 8 verschillende thema’s die in de educatie films worden behandeld. We hebben er voor ge-kozen om steeds een situatie te schetsen van hoe het nu gaat en hoe het nóg beter kan.  Voor ieder thema heb ik een scene bedacht en daar een script bij geschreven. Het zijn herkenbare scenario’s met voorbeelden van kleine aanpassingen en een positief resultaat voor de bewoners.

 

Acteurs geworven, zowel in eigen kring als daar buiten, en bereid gevonden om een rol op zich te nemen in deze scènes om vrijwilligers in hun kracht te zetten. De locaties: de verzorgings- huizen waar de vrijwilligers werken zodat ze zich nóg beter kunnen herkennen in de situaties die we schetsen. Zowel acteurs als locaties zijn duidelijk gebrieft om op de opnamedagen alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

De opnamedagen heb ik met veel plezier en im-provisatie begeleid. Wij schoven met onze acteurs en filmcrew binnen in het leven van de bewoners die soms figurant waren. Dat zorgde soms voor hilarische situaties: Toen we  een voorleesmiddag filmden wilden de bewoners dat de acteur bleef voorlezen toen de scene was gedraaid. Daar hebben we voor heel even gehoor aan gegeven ;-).

 

REVIEW KLANT

Katinka

Meriam is een organisatietalent. Bij het maken van de films moesten zoveel verschillende mensen, op het juiste moment, met de juiste spullen en de juiste instructies, op de juiste plek zijn; het liep gesmeerd! En als het even anders liep dan gepland - wat altijd kan gebeuren als je met mensen te maken hebt - dan had Meriam een ad hoc oplossing paraat. Geen moment van stress gezien.

 

-

De rust die Meriam altijd weet te bewaren heeft ook zijn weerslag op het contact met de mensen om haar heen. Ze weet iedereen op de juiste manier te benaderen, zodat iedereen zich bij haar op zijn gemak voelt. Maakt niet uit of iemand stokoud of piepjong is, directeur of schoonmaakster. Mijn ervaring is dat het hierdoor voor alle betrokkenen heel prettig was om met haar samen te werken.

Het resultaat: Hieronder enkele van de geproduceerde filmpjes.