Utrecht
06 39 35 1662
contact@meriamverhoef.nl

Dementietheater

EEN PRACHTIG PROJECT

.

.

Dementietheater

.
.

De opdracht

De Johanniter vrijwilligers in de verzorgingshuizen worden veelvuldig geconfronteerd met mensen met dementie. Ondanks hun frequente aanwezigheid bij- en waardevolle inzet voor de bewoners, zijn ze nog minimaal geschoold. De vrijwilligers geven aan dat ze meer informatie willen over hoe om te gaan met mensen met dementie. Zoek een vorm om de vrijwilligers op een laagdrempelige manier te scholen. Dit is wat het werd.

Het werd al snel duidelijk dat de educatie een laagdrempelig karakter moest hebben. De vrij-willigers zijn zelf vaak ook niet de jongste meer en willen niet meer in de schoolbankjes zitten. Edutainment leek de beste toepassing. Na diverse bezoeken aan voorstellingen die het onderwerp dementie behandelden bleek de voorstelling 'Dag mama' het beste aan te sluiten bij de doelgroep.

 

Een bijeenkomst of evenement is pas écht geslaagd als alles klopt. De uitnodiging, het toegangsbewijs, de aankleding op de bijeenkomst zelf, alles op elkaar afgestemd. Voor deze bijeenkomsten heb ik alle uitingen, op de doelgroep afgestemd, geschreven en opgemaakt. Het complete plaatje verzorgen, daar word ik blij van en de klant is optimaal ontzorgd. 

 

Tijdens de bijeenkomsten zelf ben ik steeds aanwezig. Om te checken of alles goed gaat, controleren of er bijsturing nodig is. Afstemmen met de locatie en de puntjes op de "i" zetten. Alles om de gasten een optimale beleving mee te geven waar niets aan ontbreekt. En als aanspreekpunt voor de klant zodat die zich tijdens de bijeenkomst vooral met de gasten kan ophouden.

 

REACTIES

Monique

Nog heel erg bedankt voor de fijne avond. Ik heb er zo veel aan gehad en van geleerd. Afgelopen maandag gelijk toegepast bij een demente mevrouw. Het werkte! Haar ogen begonnen er van te glimmen en we hadden een fijn contact samen. De avond zelf was ook goed georganiseerd. De drankjes en hapjes waren ook heerlijk.

Ben

Heb gisteren in het Gooiland theater de voorstelling " dag mama" mogen zien..heb er van genoten..veel leer momenten ervaren..soms heftig, soms vertederend, soms een lach..soms zelfs een traan..dank jullie voor een heerlijk middag.